Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Alle danske brandfolk er nu hjemme fra Sverige

Pakning og hjemtransport efter den danske indsats mod skovbrande i Sverige er nu afsluttet, og fredag vendte de sidste danske beredskabsfolk hjem. De danske brandfolk har som led i deres slukningsindsats medvirket til at udlægge 56 km. brandslanger i det kuperede terræn. Med over 200 udsendte var det en af de større internationale indsatser ledet af Beredskabsstyrelsen i nyere tid.

Brandvæsen

Vestsjællands Brandvæsen klar med effektiviseringskatalog

Der skal ikke nedlægges brandstationer. Men på en lang række andre områder kan der hentes en effektiviseringsgevinst, efter at fem kommuner er gået sammen i Vestsjællands Brandvæsen. Det fremgår af et nyt effektiviseringskatalog fra brandvæsenets ledelse. Fokus ser især ud til at blive på besparelser ved selv at indkøbe køretøjer og andet materiel til Falck-brandstationerne.

Google Maps
Brandvæsen

Frederikssund-brandslukning afgøres til efteråret

Først til oktober ventes politikerne i Frederikssund Kommune at tage stilling til, om brandslukningen i kommunen fortsat skal varetage af Frederikssund Brandvæsen, eller om opgaven skal overgå til Falck. Falck rettede i efteråret 2002 henvendelse til Frederikssund Kommune om et bygningsfællesskab mellem brandvæsen og Falck samt mulighederne for et tættere samarbejde.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

BIOS mangler bemanding til tre ambulanceberedskaber

Ifølge de foreløbige oplysninger fra dagens møde i regionsrådet i Region Syddanmark mangler BIOS bemanding til tre af de 56 beredskaber, som skal leveres. Politikerne drøfter i øjeblikket, om BIOS skal overtage eller om Falck skal fortsætte på det eksisterende kontraktgrundlag. Vælges Falck, vil det koste 90 mio. kr. ekstra om året.

Brandvæsen

Lovændring på vej: Ulvehylet bliver tilladt

Færdselsstyrelsen har efter aftale med Justitsministeriet sendt et forslag i høring om brug af det såkaldte ulvehyl som udrykningshorn. Forslaget går ud på at tillade montering af en tredje type udrykningshorn samt tillade frit valg mellem de tre udrykningshorn i forbindelse med udrykningskørsel. I 2001 blev der foretaget en høring om ændring af udrykningsbekendtgørelsen. Dengang blev der fra adskillige sider fremsat ønske om, at ulvehylet blev tilladt som udrykningshorn.

Præhospital

Hvalsø Kommune vil have rigtig ambulance

Hvalsø Kommune har i en årrække haft en kommunal Hurtig Respons Enhed (HRE), hvor Hvalsø Brandvæsens ambulanceassistenter rykker ud og yder førstehjælp indtil ambulancen fra Roskilde Brandvæsen er fremme. Nu satser kommunen imidlertid på at få opgraderet HRE’en til en rigtig ambulance, og otte deltidsbrandfolk fra brandvæsenet starter efter planen i næste måned på det, som kan vise sig at blive det sidste behandlerkursus efter den gamle uddannelsesordning.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Her er de 165 danske virksomheder og personer med udrykningstilladelse i 2023

Der er i år 104 virksomheder og myndigheder, som har generelle udrykningstilladelser, og det er to færre end sidste år. Desuden har 61 virksomheder, myndigheder og enkeltpersoner fået udrykningstilladelse til konkrete køretøjer, hvilket er syv flere end sidste år. Det viser en ny opgørelse fra Færdselsstyrelsen, som har ansvaret for at udstede udrykningstilladelser.

Autohjælp

SOS Dansk Autohjælp indsætter elektrisk autohjælpsvogn

De seneste år har SOS Dansk Autohjælp anvendt to elcykler til at levere autohjælp i dele af København, men nu indsætter selskabet sin første elektriske autohjælpsvogn i Danmark. Den nye Volkswagen ID Buzz er leveret til SOS Dansk Autohjælp Fyn, hvor den primært skal anvendes i Odense og omegn.

Autohjælp

Totempo får 300.000 nye autohjælpskunder

Den nyeste aktør på det danske marked for autohjælp, Totempo, får med ét slag ca. 300.000 nye kunder, og dermed er der udsigt til en mærkbar intensivering af konkurrencen på området. Det er forsikringsselskabet Tryg, som leverer de nye kunder til Totempo – Tryg vil nemlig fremover lade autohjælp være en integreret og gratis del af forsikringen for de kunder, som samler alle deres forsikringer hos Tryg, og det er Totempo, som skal levere autohjælpen til Trygs kunder.

Fra arkivet – Politi

Politi

Fælles KSN dækkede Giro d’Italia i Herning og Horsens

Afviklingen af Giro d’Italias første tre etaper i Danmark var en krævende opgave for det samlede beredskab, og hos politiet var der et stort behov for koordinering og overblik. Og selv om cykelløbet blev kørt i to forskellige politikredse, valgte politiet at koordinere hele cykelløbet fra én kommandostation, som blev placeret på vagtcentralen i Horsens.

Brandvæsen

God SINE-kapacitet under Storebæltsøvelse

Under juni måneds store beredskabsøvelse på Storebæltsforbindelsen, hvor 500 personer deltog, blev der registreret over 800 SINE-opkald i timen, men det svarer kun til en udnyttelse af 25 % af SINE-kapaciteten. Dermed vil nettet sagtens kunne klare endnu større hændelser, konkluderer Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Nyt it-system til alarmcentralerne er forsinket – og tidshorisonten er ukendt

Egentlig skulle et nyt og tiltrængt it-system til landets alarmcentraler have været sendt i udbud sidste år. Men projektet er skudt til hjørne. Rigspolitiet har således besluttet, at man vil analysere ”en mulig alternativ anskaffelsesstrategi”, og når den analyse er afsluttet, skal der laves en helt ny tidsplan. Derefter følger en ny forelæggelse for Statens It-råd og Finansudvalget – og dermed har det nye system meget lange udsigter.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook