Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Google Maps
Brandvæsen

Medarbejdere retter usædvanlig hård kritik mod beredskabschef

Ved et møde før sommerferien præsenterede tillidsfolkene ved Rudersdal Hørsholm Brandvæsen beredskabschef Jesper Djurhuus for 24 kritiske spørgsmål, som tillidsfolkene havde modtaget fra de ansatte i det nordsjællandske brandvæsen. Og kritikken fra medarbejderne er usædvanlig hård og uforsonlig. Brandfolkene beskylder således beredskabschefen for embedsmisbrug i forbindelse med udførelse af private håndværkeropgaver, for at sælge sin private bil til brandvæsenet via en bilforhandler, for at anvende brandfolk til private kørselsopgaver og for at tage køretøjer ud af beredskabet for at bruge dem til mødekørsel. 

Brandvæsen

Usædvanligt jubilæum: 60 år i beredskabet

Fredag kunne den 76-årige Carsten Lind Olsen fejre et meget usædvanligt jubilæum: Hele 60 år som frivillig i Nordsjællands Brandvæsen. På sin 16-års fødselsdag meldte han sig ind i det daværende Civilforsvar. Efter de mange år er fysikken dog ikke, hvad den har været. Men han nyder fortsat at deltage i de sociale aktiviteter med frivilligenheden, og han er indimellem med på de frivilliges øvelsesaftener.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Region Sjælland: Falck var 100 mio. kr. for dyr

Falck kunne levere den bedste kvalitet, men ved at lade svenske Samariten overtage ambulancekørselen i de dele af Region Sjælland, hvor Falck hidtil har varetaget opgaven, står Region Sjælland til at spare omkring 100 mio. kr. i forhold til Falcks tilbud. Samlet skal regionen nu betale 256 mio. kr. for ambulancekørselen, hvilket er omkring 15 mio. kr. mindre end den nuværende pris. Til gengæld skal regionen fremover selv afholde en række udgifter.

Præhospital

Thisted får akutlægebil

Som led i budgetaftalen for 2020 har politikerne i Region Nordjylland besluttet, at der skal indsættes en akutlægebil i Thisted. Den nye akutlægebil bliver kun bemandet en del af døgnet, hvor den erstatter den nuværende paramedicinerbil. Resten af døgnet vil paramedicinerbilen fortsat være i drift. Akutlægebilen skal drives af regionen selv, og den får base på byens sygehus.

Præhospital

Særlig belastningstest hjalp ambulancepersonale med at vurdere COVID-19-patienter

Da den første COVID-19-bølge rullede ind over Danmark, undersøgte Præhospitalet i Region Midtjylland, om en såkaldt stoletest kunne hjælpe ambulancepersonalet med at vurdere, om patienter var i risiko for et alvorligt forløb. Resultaterne tyder på, at denne belastningstest rent faktisk kunne bidrage til at identificere patienter, der ville have gavn af at blive indlagt på hospitalet.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Redningsgruppen i økonomiske vanskeligheder

En af de nyeste aktører på det danske beredskabsmarked, Redningsgruppen, er i økonomiske vanskeligheder og kan i øjeblikket ikke betale sine regninger. Det ambitiøse og kontroversielle selskab – der tidligere hed Redningskorps Danmark – betegner selv situationen som ”likviditetsmæssige problemer”, og ledelsen arbejder på at finde nye ejere.

Google Maps
Autohjælp

Redning Danmark i Horsens går konkurs

En fjerde af Redning Danmarks stationer er gået konkurs. Denne gang er det stationen i Horsens, som har kastet håndklædet i ringen. Selskabet bag stationen fik sidste år et underskud på over 2 mio. kr., og nu er stationen taget under konkursbehandling af Skifteretten i Horsens. En af Redning Danmarks største stationer vil dog oprette en ny afdeling i Horsens.

Autohjælp

Advokat: Groft uforsvarlig forretningsførelse hos Redningsgruppen

Der tegner sig et stadigt mere alvorligt billede af dispositionerne i den konkursramte Redningsgruppen, og en straffesag kan være på vej. Ifølge den advokat, der er kurator i konkursboet, har ledelsens adfærd været groft uforsvarlig, og blandt andet har ejeren ladet kunder foretage indbetalinger til hans egen bankkonto samt solgt pantsatte aktiver.

Fra arkivet – Politi

Brandvæsen

Ny mobil radiodispatch hjalp beredskabet på Folkemødet

Der var stor aktivitet på SINE-radiomasterne under Folkemødet på Bornholm i år. Men beredskaberne havde styr på kommunikationen, og de fik for første gang hjælp af en ny mobil radiodispatch i kommandostadet (KST) i Allinge til at styre SINE-radioerne. Den nye radiodispatch kan nemt flyttes rundt og hurtigt installeres, hvor der er et behov.

Brandvæsen

Forsvarets helikoptere er nu koblet på SINE

I 2010 overgik beredskaberne på jorden officielt til det fælles radionet SINE. Nu er også det såkaldte AGA-net (Air-Ground-Air) godkendt og klar til brug. Det betyder, at forsvarets helikoptere nu også kan anvende SINE, og dermed kan det samlede nationale beredskab kommunikere på SINE-radioer ved tværgående indsatser.

Politi

Motorcykelbetjente kørte udrykningskørsel for at spise aftensmad

Tre motorcykelbetjente, som kørte udrykningskørsel til et lokalt pizzeria og en thai-restaurant for at spise aftensmad. Det er en af de sager, som Den Uafhængige Politiklagemyndighed har behandlet i det forløbne år. I den konkrete sag mente statsadvokaten, at politibetjentene havde overtrådt udrykningsbekendtgørelsen, men sagen endte med et tiltalefrafald.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook