Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Beredskabsstyrelsen og beredskabscentrene skal have skærmvægsløsninger

For at styrke krisestyringsfaciliteterne, så skal Beredskabsstyrelsens hovedkontor i Birkerød samt de regionale beredskabscentre have en ny skærmvægsløsning. Her skal det være muligt at samle centrale informationer fra en lang række af Beredskabsstyrelsens øvrige operative systemer i ét visuelt overblik, og dette samlede overblik skal kunne deles med styrelsens operative afdelinger.

Brandvæsen

Anholdt for afbrænding af indsatsledervogn

En autoophugger fra Skærbæk i Sønderjylland blev natten til tirsdag anholdt, efter at han mandag satte ild til den lokale beredskabchefs indsatsledervogn på ophuggerens ejendom. Indsatsledervognen udbrændte. Det var flere års uenighed mellem Skærbæk Kommune og autoophuggeren, der kulminerede med bilafbrændingen mandag.

Brandvæsen

Brandvæsener har travlt med naturbrande

Trods vintervejret er vegetationen knastør, og det har i de seneste uger udløst flere omfattende naturbrande. De første tre dage i april allerede rykkede landets brandvæsener ud til hele 77 naturbrande, og det får nu Beredskabsstyrelsen til at opfordre borgerne til forsigtighed og omtanke, når de færdes i naturen.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Region Nordjylland overvejer hjemtagning af akutbiler

Fremover skal akutlægebiler, paramedicinerbiler og akutbiler i Region Nordjylland måske drives af regionen selv. I dag er driften udliciteret til Falck, men regionen vil i den kommende tid analysere, om der kan opnås en mere fleksibel drift, hvis opgaven hjemtages. Desuden vil regionen følge Region Syddanmarks erfaringer med en hjemtagning af hele ambulancedriften.

Præhospital

Hjerteløbere kommer ofte frem før ambulancen

Ny dansk forskning viser, at 1.500 hjerteløbere i ordningens første år har ”løbet” til 433 hjertestop, og i 40 pct. af tilfældene er der ankommet mindst én hjerteløber inden ambulancen. På 14 måneder har 35.000 danskere meldt sig som frivillige hjerteløbere i ordningen, der blev lancereret i september 2017 i Region Hovedstaden og i oktober 2018 i Region Midtjylland.

Præhospital

Region må udskyde etableringen af paramedicinerambulancer

Der kommer til at gå et år, inden alle de 13 paramedicinerambulancer, som Region Syddanmark har ønsket at etablere, er klar til udrykning. Det er mangel på uddannede paramedicinere, som gør, at etableringen ikke som oprindeligt planlagt kan være på plads den 1. april 2017. Det nye Ambulance Syd har iværksat yderligere tiltag for at få nok paramedicinere, men de sidste paramedicinerambulancer bemandes først pr. 1. oktober 2017.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Rekordomsætning hos SOS Dansk Autohjælp

SOS Dansk Autohjælp fik i 2022 en omsætning på 559 mio. kr., og det er en rekord, som tilskrives nye kunder og en øget markedsandel. Selskabets driftsoverskud faldt dog markant i forhold til året før, og det skyldes især markant højere priser på brændstof. SOS Dansk Autohjælp betegner det danske autohjælpsmarked som ”yderst konkurrencepræget”.

Autohjælp

Tre er blevet prækvalificeret til at byde på kæmpe autohjælpskontrakt

En af landets største kontrakter indenfor autohjælpsområdet er i øjeblikket i udbud. Det er Vejdirektoratet og Rigspolitiet, som er gået sammen om at udbyde bugsering og bjergning af køretøjer, assistance i tilfælde af akutte hændelser på vejene samt assistance til skiltning og trafikregulering. Nu er tre virksomheder så blevet prækvalificeret – og dermed udvalgt til at gå videre til næste runde i udbuddet.

Autohjælp

Viking får kæmpe underskud

Den norske autohjælps-koncern Viking fik sidste år et underskud på ikke mindre end 24 mio. kr. i Danmark. Underskuddet skyldes især, at Viking har valgt at nedskrive værdien af det datterselskab, der udfører assistancer i København, efter at dette selskab selv havde et så stort underskud, at egenkapitalen er blevet negativ. Vikings ejere støtter dog op om det danske selskab.

Fra arkivet – Politi

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Politi

Politiet afviser fejldisponering ved drukneulykke

Fyns Politi disponerede – ifølge politiet selv – ikke forkert, da en 22-årig litauer blev fundet druknet ved Fogense Strand ved Bogense. Tidligere i dag kom det frem, at der ikke blev sendt en ambulance men derimod en ligvogn, da politiet modtog meddelelsen om den druknede mand. Meldingen indgik ifølge Fyns Politi til politiets callcenter og ikke alarmcentralen, og en patruljevogn, der blev sendt til stedet, vurderede, at manden var druknet. Derfor blev der tilkaldt dykkere til at bjerge manden i land og en ligvogn til at transportere ham væk.

Politi

Østjyske hverdagshelte hædret af politiet

Syv hverdagshelte fik i denne uge tildelt dusører og skulderklap på politigården i Aarhus for deres ekstraordinære indsats i forskellige sager, hvor de har hjulpet politiet eller folk i nød. Under dusørceremonien modtog de fremmødte takkebreve af politidirektør Kirsten Dyrman samt en dusør i form af et mindre beløb. 

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook