Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Nu starter byggeriet af ny brandstation i Hadsten

Den nedslidte brandstation i Hadsten er snart historie. Lørdag tages det første spadestik til en helt ny brandstation, som forventes at stå klar i november. Det er Favrskov Kommune, der investerer de 6-7 mio. kr., som brandstationen vil koste, hvorefter det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed lejer sig ind.

Brandvæsen

Nyt lovforslag gør fri disponering obligatorisk

Fremover får landets kommuner pligt til at sikre, at det altid er nærmeste relevante udrykningsenhed, som sendes afsted til brande og ulykker – uafhængigt af kommunegrænser. Det fremgår af et nyt lovforslag, som regeringen vil fremsætte i marts. Lovforslaget giver også Beredskabsstyrelsen mulighed for at beordre de enkelte beredskab til at deltage i indsatser udenfor eget udrykningsområde.

Brandvæsen

Forsøg: Kørsel i nødsporet skal ikke være forbeholdt udrykningskøretøjer

Med det første forsøg af sin slags i Danmark vil Vejdirektoratet lette morgentrafikken for tusinder af de bilister, der til hverdag benytter Hillerødmotorvejen i retning mod København. Det skal ske ved at Vejdirektoratet fra december åbner for kørsel i nødsporet i morgenmyldretiden. Dermed skal kørsel i nødsporet altså ikke længere være forbeholdt udrykningskøretøjer.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Ambulancebase er flyttet fra lufthavn til Kolind

Den faste ambulancebase midt på Djursland er flyttet fra Aarhus Airport ved Stabrand til nye lokaler i Kolind. Her har Region Midtjylland lejet sig ind i nye lokaler på Romlehøjvej med garage og mandskabsfaciliteter. Basen i Kolind er en fast og døgnbemandet base, der er udgangspunktet for otte ambulancereddere samt redderelever.

Præhospital

Travl første dag i Region Hovedstaden – to ekstra ambulanceberedskaber indsat

I dag trådte den nye dimensionering og organisering af det præhospitale beredskab i Region Hovedstaden i kraft. Og det er blevet en travl dag for både ambulancereddere og personalet på regionens nye vagtcentral, hvor der indtil kl. 18 er disponeret 400 akutte udrykninger og 150 liggende sygetransporter. De akutte ambulanceudrykninger er afviklet uden ekstra ventetid, mens der har været ventetid på de ikke-akutte ture, og derfor er der nu blevet indsat to ekstra ambulanceberedskaber. De vil i første omgang være i drift indtil fredag, hvor regionen træffer beslutning om, hvorvidt kontrakternes muligheder for permanente tilkøb af beredskaber skal udnyttes – og om der i givet fald skal ske tilkøb af ambulancer eller sygetransportvogne.

Præhospital

Storstrøms Amt indgår ny ambulanceaftale med Falck

Efter mere end halvandet års forhandlinger er Storstrøms Amt og Falck blevet enige om indholdet i en ny ambulanceaftale, der skal gælde i to år. Den senest indgåede aftale med Falck, som trådte i kraft 1. januar 1998, udløb med udgangen af 1999. Udgangspunktet for betalingen er ifølge den nye aftale standardaftalen mellem Falck og Amtsrådsforeningen.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Autohjælpsfirma skifter kurs i hårdt marked

Konkurrencen på det danske marked for autohjælp bliver hårdere og hårdere, og de tre store aktører på markedet – Falck, Dansk Autohjælp og Viking – konkurrerer i stigende omfang på pris. Det får den fjerde landsdækkende aktør, DK Assistance, til at skifte kurs. Efter et underskud i 2015 vil selskabet fravælge kunder, hvor det er vanskeligt at tjene penge.

Autohjælp

Redningsgården bryder med Dansk Autohjælp

Efter i kun 4½ måned at have været en del af Dansk Autohjælp er Redningsgården ApS i Spøttrup, som især er blevet kendt for deres First Responder Unit, trådt ud af samarbejdet med øjeblikkelig virkning. Redningsgården er utilfreds med mængden af opgaver, som samarbejdet har medført. 

Autohjælp

Reddere strejkede i protest mod nedslidt station

Falck-stationen i Hjørring er nedslidt, og især køkken, baderum samt opholds- og hvilerum er i dårlig stand. Det mener stationens reddere, som onsdag morgen besluttede at nedlægge arbejdet i protest mod de dårlige forhold på stationen. Falck-ledelsen mener, at der har været tale om en kommunikationsbrist, og efter at ledelsen havde lovet at udarbejde en opdateret tidsplan for en renovering af stationen, genoptog de 70 strejkende reddere arbejdet.

Fra arkivet – Politi

Politi

Økonomistyrelsen overtrådte udbudsregler ved Tetra-udbud

I 2006 sendte Økonomistyrelsen statens nye telekommunikationsnet for beredskabet i udbud. Udbuddet er siden blevet hårdt kritiseret, ikke mindst fordi det blev gennemført efter at staten allerede havde tildelt de to mest relevante frekvenser til det Motorola-ejede Tetranet og til Tetrastar, der var ejet af virksomheden Damm Cellular Systems. Udbuddet blev imidlertid gennemført som et teknologineutralt udbud, hvor Dansk Beredskabskommunikation, der ejes af Motorola, vandt. Nu har Klagenævnet for Udbud imidlertid afgjort, at Økonomistyrelsen ikke overholdt udbudsreglerne, da styrelsen valgte udbudsformen konkurrencepræget dialog.

Politi

Region og politiet er uenige om 112-adresser

De seneste uger har nordjyske medier omtalt flere tilfælde, hvor politiets alarmcentraler angiveligt har afvist at sende en ambulance, fordi anmelderen ikke kunne opgive en præcis adresse. Det får nu Region Nordjylland til at kræve, at politiet straks viderestiller sundhedsfaglige samtaler til regionens vagtcentral, så vagtcentralen kan sende ambulancen af sted. Men politiet afviser, at alarmoperatørerne forlanger den nøjagtige adresse. ”Kender man ikke den nøjagtige adresse, så skal vi nok sende hjælp alligevel”, siger Steen Herlev Larsen, der er leder af Rigspolitiets 112-sekretariat.

Politi

Politiet: Udrykningskøretøjer risikerer ikke længere fartbøder

Det er slut med at udrykningskøretøjer risikerer bøder, når de kører forbi en af Vejdirektoratets stærekasser i høj fart i forbindelse med udrykningskørsel. Rigspolitiet har fundet en løsning, der sikrer, at køretøjerne sorteres fra i sagsbehandlingen. Det betyder, at førere af eksempelvis brandkøretøjer eller ambulancer ikke efterfølgende skal bruge tid på at dokumentere, at hastighedsoverskridelsen skete i forbindelse med en udrykning.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook