Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Google Maps
Brandvæsen

Solrød får sin tankvogn fra årsskiftet

Den 1. januar 2021 bliver beredskabet i Solrød udvidet med en tankvogn. Det er en direkte konsekvens af opløsningen af Østsjællands Beredskab, som fik Solrød Kommune til at indgå i et nyt beredskabssamarbejde. I første omgang lejes en ældre tankvogn hos Falck, men når samarbejdspartneren Køge Kommune får ny tankvogn, overtager Solrød en tankvogn fra 2014.

Brandvæsen

Brandfolk fortsætter kampen for brandstationen i Slangerup

I dag skal politikerne i Frederikssunds byråd tage stilling til den nye plan for risikobaserede dimensionering af Frederiksborg Brand & Redning. Et led i planen er, at brandstationen i Slangerup bliver nedlagt, men de lokale brandfolk fortsætter deres kamp for at redde stationen. De har nu sendt et brev til politikerne, hvor de advarer om konsekvenserne af en lukning.

Brandvæsen

Borgmester og beredskabschef kritiserer beslutning om at redde brandværn

Tidligere på måneden besluttede et snævert flertal i beredskabskommissionen i Aabenraa Kommune, at der ikke som planlagt skulle lukkes otte af de frivillige brandværn i kommunen. Men den beslutning møder nu hård kritik fra både borgmester Tove Larsen (S) og beredskabschef Preben Christensen, der mener, at de frivillige brandværns overlevelse er fagligt uforsvarlig og udgør en sikkerhedsfare for kommunens borgere.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Karup får førstehjælpsenhed

Karup-området får nu en udrykningsbil, som hele døgnet kan rykke ud til alvorlige ulykker og sygdom i Karup Kommune. Ordningen er i sin form helt unik, da den bygger på et unikt samarbejde mellem Flyvestation Karup, Karup Kommune, Lions Club i Karup, Karup Borger- og håndværkerforening og Viborg Amt. Samarbejdet munder bl.a. ud i, at udrykningsbilen kan fungere døgnet rundt, bemandet med enten læger fra Flyvestation Karup eller brandfolk fra Karup Brandvæsen.

Præhospital

Bramsnæs’ ambulanceberedskab igen i farezonen

Alt tyder nu på, at Bramsnæs Kommune alligevel mister sin lokale ambulance. Tidligere på året lagde Roskilde Brandvæsen, der har ansvaret for ambulancetjenesten, op til, at ambulancen ville blive nedlagt, hvis ikke kommunen overlod en række serviceopgaver til Roskilde Brandvæsen. Dengang valgte kommune at indlede forhandlinger med brandvæsenet for at bevare ambulancen. Men nu er situationen ændret – der er simpelthen ikke nok mandskab til at bemande ambulancen.

Præhospital

Redder får erstatning: Fik blodprop i hjernen efter redningsaktion

Vestre Landsret har mandag slået fast, at den blodprop, som en Falck-redder fik i hjernen efter en redningsaktion, er en arbejdsskade, som Ankestyrelsen skal anerkende. Redder Erik Schack forsøgte i 2014 at redde tre livløse personer op fra en fiskekutters lastrum, der var fyldt med giftige gasser. Siden har han kæmpet en indædt kamp for sit eget liv og for at få erstatning.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Intern strid hos reddere efter valg af ny formand

Reddernes Landsklub, der omfatter de 3F-organiserede reddere, er havnet i en alvorlig intern strid, efter at landsklubben i juni valgte ny formand. Formandsvalget har nemlig resulteret i, at 280 københavnske reddere har meldt sig ud af Reddernes Landsklub – tilsyneladende fordi de mener, at landsklubben nu ikke længere vil repræsentere alle faggrupper blandt redderne.

Autohjælp

SOS Dansk Autohjælp har fået en ny station i Brøndby

SOS Dansk Autohjælp Sjælland har udvidet med en ny station i Brøndby. Stationen skal rumme selskabets teknikerbiler, men derudover skal de nye lokaler anvendes til kurser og uddannelse for SOS Dansk Autohjælps reddere på Sjælland. Den nye station på Park Allé 349 i Brøndby deler adresse med SOS Dansk Autohjælps bjærgningsstation i København.

Autohjælp

Politiet sender kontrakter på over 30.000 autohjælpsopgaver i udbud

Kontrakten på at levere autohjælp til politiet er traditionelt en af Danmarks største. Nu har Rigspolitiet så sendt en ny og fire-årig rammeaftale i udbud. Rammeaftalen omfatter forventeligt 31.500 autohjælpsopgaver, men det kan dog stige til over 47.000. Som noget nyt opdeles udbuddet i ni delaftaler, som hver omfatter en politikreds.

Fra arkivet – Politi

Politi

To unge får belønning for indsats efter røveri

17-årige Emilie Agesen og 16-årige Mathias Nordborg har modtaget en belønning fra Nordjyllands Politi for deres snarrådige indsats som vidner til et røveri i Løgstør. De to er kolleger i et supermarked i Løgstør, og i februar blev de vidner til et røveri i supermarkedet, hvor deres fælles, aktive indsats førte til røverens anholdelse.

Politi

Dømt for at sætte ild til overbos lejlighed

En 30-årig mand er onsdag ved Retten i Aarhus blevet dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid, for at have sat ild til sin kvindelige overbos lejlighed, så hun måtte løbe ud fra lejligheden og fik flere forbrændinger. Den 30-årige nægtede sig skyldig og forklarede i retten, at han ikke var hjemme, da branden blev påsat.

Politi

Lokalbetjente rykker nu også ud på elektriske løbehjul

Nu patruljerer politiet også på løbehjul. Det er Københavns Vestegns Politis nærpolitienheder i bycentrene i Høje Gladsaxe og Ishøj, som for nyligt har udvidet deres vognpark med elektriske løbehjul. Hidtil har de kun rådet over biler, cykler og solidt fodtøj. Løbehjulene har dog ikke blå blink eller udrykningshorn.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook