Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Gode råd til håndtering af SINE i forbindelse med strukturreformen

Sammenlægningerne af de kommunale redningsberedskaber er i fuld gang og betyder nye udfordringer og opgaver for beredskaberne. Center for Beredskabskommunikation har udarbejdet en vejledning med gode råd og anbefalinger til redningsberedskabernes håndtering af kommunikationen på SINE i forbindelse med strukturreformen.

Brandvæsen

Efter prøvealarmering: Overvejer Falck-løsning

En prøvealarmering i 1997 afslørede, at det fælleskommunale beredskab i Tølløse-Jernløse ikke fungerer optimalt. Med den nuværende struktur skal udrykninger i Jernløse Kommune sammensættes af mandskab og materiel fra tre forskellige beredskabsstationer, og det vil Beredskabsstyrelsen ikke længere acceptere.

Brandvæsen

Falck vil bygge ny station i Stenløse

Falck er langt fremme med planer om at opføre en ny stor Falck-station på erhvervsarealet Toftegaard Park, der ligger midt mellem Ølstykke og Stenløse. Den nye station vil koste omkring 10 mio. kr., og den skal erstatte den gamle Falck-station på Frydensbergvej i Stenløse, der ikke længere er tidssvarende. De kommunale beredskaber skal også flytte ind på stationen.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Kun seks patientklager over Samariten på 15 år

Socialstyrelsen i Sverige har kun modtaget i alt seks patientklager over det svenske firma Samariten, siden firmaet for 15 år siden fik en del af ambulancetjenesten i Stockholm – og det er en udmærket statistik, siger Staffan Blom, der er chef for den regionale tilsynsenhed i Stockholm. Ifølge Staffan Blom er der ikke nogen forskel på kvaliteten af Samaritens og danske Falcks ambulancekørsel i Sverige, hvor det danske firma har en omsætning, der er seks gange større end Samaritens.

Google Maps
Brandvæsen

Brandvæsen og Falck arbejder videre på projekt om fælles station – uden politiet

Brandvæsen, Falck og politi i Thisted bliver alligevel ikke samlet på en fælles beredskabsstation. I stedet arbejder Nordjyllands Beredskab og Falck videre på et projekt, hvor de to organisationer etablerer en fælles station på en større ejendom, som Thisted Kommune ejer. Stationen skal i så fald erstatte de ældre bygninger, som i dag anvendes til brand- og ambulancestationer.

Præhospital

16-årig dræbt i sammenstød med skiltevogn fra Falck

En 16-årig knallertkører blev lørdag aften dræbt, da han i Aalborg stødte sammen med en vogn med skiltetrailer fra Falck. Skiltevognen var med udrykning på vej til en mindre ulykke i Limfjordstunnellen, og den kørte frem for rødt i et kryds. Her ramte den knallertkøreren, der ikke havde styrthjelm på og blev dræbt på stedet. Redderen, der var fører af skiltevognen, er sigtet for uagtsomt manddrab.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

SOS Dansk Autohjælp klarede sig godt igennem pandemiens første år

COVID-19-pandemien kunne mærkes hos SOS Dansk Autohjælp, der i 2020 fik en nedgang i omsætningen fra 444 mio. kr. til 425 mio. kr. Men overskuddet steg fra 10 mio. kr. til 23 mio. kr. takket være en kraftig reduktion af omkostningerne. Moderselskabet er dog hårdt ramt af den fejlslagne kontrakt på COVID-19-kviktest, som vil få ”markant negativ indflydelse” på regnskabet i år.

Autohjælp

Millionoverskud hos Rednings-Ringen

Rednings-Ringen i Lemvig, der er et af Danmarks ældste redningskorps, noterede fremgang i 2013, hvor driftsoverskuddet blev fordoblet. På bundlinjen fik Rednings-Ringen et overskud på 1,2 mio. kr., hvilket er en halvering i forhold til 2012 – hvor salget af Dansk Autohjælp imidlertid gav ekstraordinære indtægter.

Foto: Rigspolitiet
Autohjælp

Autohjælpsfirma er frustreret over politiets brug af bjergningsvogne

Når der sker trafikulykker på Lolland-Falster, er vejene ofte spærret i flere timer, fordi der skal tilkaldes en bjergningsvogn fra Hvidovre. Det mener et lokalt autohjælpsfirma, som undrer sig over, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efter 30 års godt samarbejde har valgt at indgå aftale med en konkurrent, som har lang kørevej – og ofte ender med at køre forgæves.

Fra arkivet – Politi

Politi

Politiet opretter ny brandsektion

Den 1. oktober opretter Rigspolitiets Kriminaltekniske Center, KTC, en ny brandsektion, hvor kompetencerne for brandundersøgelser skal samles i tre centre i Randers, Fredericia og København. Hidtil har politiets kriminalteknikere skullet undersøge alle typer sager fra drab til indbrud, røverier og brande. Men fremover skal en lille gruppe teknikere udelukkende koncentrere sig om og specialisere sig yderligere i brandundersøgelser.

Politi

Forsøg med mobile vejbump bliver permanent

Vejdirektoratet har netop givet permanent tilladelse til, at Syd- og Sønderjyllands Politi må anvende de særlige mobile vejbump, også kaldet “safety bumps”, til afspærring af veje i forbindelse med ulykker. Det er første gang der givers en generel og permanent tilladelse til anvendelse af bumpene ved alle typer ulykker og brande, hvor politiet skønner, at der er behov for afspærring. Baggrunden for tilladelsen er en tre-årig forsøgsperiode, hvor Ribe Politi med succes har testet vejbumpene i praksis.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook