Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Udsigt til ny kæmpe-vagtcentral i Region Sjælland

Fra 1. januar 2016 skal en fælles vagtcentral måske dække både ambulancetjeneste og brandvæsener i Region Sjælland. Som led i den kommende strukturreform for redningsberedskabet er Region Sjælland og kommunerne i dialog om en fælles vagtcentral, der skal afløse regionens AMK-vagtcentral og de lokale brandvæseners vagtcentraler.

Brandvæsen

Forsøg: Kørsel i nødsporet skal ikke være forbeholdt udrykningskøretøjer

Med det første forsøg af sin slags i Danmark vil Vejdirektoratet lette morgentrafikken for tusinder af de bilister, der til hverdag benytter Hillerødmotorvejen i retning mod København. Det skal ske ved at Vejdirektoratet fra december åbner for kørsel i nødsporet i morgenmyldretiden. Dermed skal kørsel i nødsporet altså ikke længere være forbeholdt udrykningskøretøjer.

Brandvæsen

Storbrand kommer til at koste brandvæsen mindst 3 mio. kr.

Branden på Fredericia Havn for tre måneder siden presser i høj grad økonomien hos det nye Trekantområdets Brandvæsen. Indtil videre er der modtaget regninger fra bl.a. andre brandvæsener på 2,3 mio. kr., men hertil kommer, at brandvæsenet selv har haft personaleomkostninger på 0,5 mio. kr. og har måttet skrotte seks køretøjer.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Vil afskaffe redderes strejkeret

Ansatte hos private ambulanceoperatører skal ikke længere have ret til at strejke. Sådan lød et af udspillene fra Totempo ved en konference om det danske akutberedskab. Totempo har på kort tid fået en stor markedsandel indenfor autohjælp, og alt tyder på, at selskabet vil forsøge at komme ind på markedet for ambulancekørsel, når regionerne næste år sender opgaven i udbud.

Præhospital

Sverige: Region vil hjemtage Falck-ambulancekørsel

Falck får sandsynligvis ikke mulighed for at beholde den ambulancekørsel i Skåne, som det danske redningskorps overtog efter konkurrenten Sirius Humanums konkurs tidligere på året. Efter konkursen – som har kostet Region Skåne 45 mio. svenske kr. – står Falck for ambulancekørslen i hele Skåne, men alt tyder på, at regionen vil hjemtage i hvert fald en del af opgaven, når Falcks kontrakt udløber næste år. I forvejen har også en anden region besluttet at hjemtage ambulancekørslen, fordi det ifølge regionen giver bedre kvalitet og større patientsikkerhed.

Præhospital

39-2 for at vælge Samariten

Det var som ventet et markant flertal i regionsrådet i Region Sjælland, som mandag morgen besluttede, at Samariten og Roskilde Brandvæsen fremover skal varetage al ambulancekørsel og liggende sygetransport i Region Sjælland. Kun to af de 41 medlemmer af regionsrådet stemte mod indstillingen fra forretningsudvalget og embedsmændene.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Dom stadfæstet: Redningsgruppens chef skal fire år i fængsel

Chefen for den konkursramte virksomhed Redningsgruppen, den 46-årige Henrik Kalmer, skal fire år i fængsel. Det slår Østre Landsret fast i en ny dom, der stadfæster den straf, som Henrik Kalmer sidste år fik i byretten. Han er blevet fundet skyldig i en særlig grov form for skyldnersvig, dokumentfalsk, bedrageri og mandatsvig.

Autohjælp

Falck lukker station i Roskilde

Senest den 1. februar 2002 nedlægger Falck korpsets station i Roskilde. Falck-stationen i Roskilde har ikke noget akutberedskab, da både ambulancekørsel og brandslukning i området varetages af Roskilde Brandvæsen, og siden 1. maj har stationen lukket og slukket hver aften kl. 23. Stationen har tidligere huset Falcks vagtcentral for Roskilde Amt.

Autohjælp

Tidligere Falck-chef får ansvaret for Vejpatruljens brand- og ambulanceaktiviteter

Selv om Vejpatruljens tilbud på brandslukningen i Ikast-Brande Kommune ikke resulterede i en kontrakt, så intensiverer selskabet nu sine bestræbelser på at komme ind på markedet for brandslukning, ambulancekørsel, liggende sygetransport og skadeservice. Det sker i det nystiftede selskab Dansk Redningskorps A/S, som har ansat en tidligere Falck-chef til at stå for beredskabsopgaverne, mens en ligeledes nyansat korpslæge skal sikre, at personalet er veluddannet – og udvikle eksterne uddannelser.

Fra arkivet – Politi

Politi

Patruljevognene på Københavns vestegn er landets hurtigste

Københavns Vestegns Politis patruljer er hurtigst i landet, når borgerne har brug for hastende hjælp. Det viser en opgørelse over politikredsenes responstider i 2021. I 2021 modtog Københavns Vestegns Politi i alt 1.695 opkald og var i gennemsnit fremme efter 7 minutter og 47 sekunder, hvilket er den korteste responstid i landet.

Politi

Nye regler i udrykningsbekendtgørelsen førte til frifindelse af politifolk

I 2021 blev der indført en ny bestemmelse i udrykningsbekendtgørelsen, som giver politiet mulighed for at overtræde færdselsloven, selv om der ikke er tale om udrykningskørsel. I 2022 har det i to tilfælde ført til, at der ikke er rejst straffesag mod politifolk. I en række andre sager er politifolk dog blevet straffet for overtrædelser, særligt hastighedsoverskridelser, hvor betingelserne for udrykningskørsel ikke var opfyldt.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Corona-virus fører til udskydelse af stor beredskabsøvelse

En stor beredskabsøvelse i Limfjordstunnelen den 11. marts 2020 er udskudt på ubestemt tid. Det oplyser Nordjyllands Politi, der har den koordinerende ledelse af øvelsen. Årsagen er den aktuelle trussel fra corona-virus, som gør, at myndighederne ikke vil prioritere at anvende ressourcer på øvelser.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook